Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Eindelijk ook Lady Di in The Crown

Eindelijk ook Lady Di in The CrownKunst & Cultuur

Liefhebbers van royalty kunnen zich verheugen op het vierde seizoen van The Crown. De populaire Netflix-serie vertelt het leven van The Queen. Het sprookjeshuwelijk van Charles en Diana is één van de highlights. Robin Broos heeft het hele seizoen al gezien.

Actrice Emma Corrin als prinses Diana.

Olivia Colman speelt weer op een fantastische manier The Queen. Maar ook nieuwe personages doen hun intrede: de iconische Margaret Thatcher en prinses Diana. The Iron Lady wordt gespeeld door Gillian Anderson, ook gekend als Scully uit de sciencefictionserie The X-Files. Robin Broos: “Het is ongelooflijk hoe Anderson erin slaagt om dat geaffecteerde toontje van Thatcher na te doen.” Emma Corrin verrast de kijker als de jonge Lady Di. “Ik zat niet te kijken naar een actrice. Ik zag Diana! Ze lijkt niet alleen qua uiterlijk op haar maar doet ook die lieflijke maniertjes perfect na.” Natuurlijk komt ook de keerzijde van haar sprookjeshuwelijk aan bod. Diana voelt zich onzeker bij Charles. De pijnlijke scènes met Camilla zijn knap in beeld gebracht en een voorbode van de sombere afloop.

Geen groot huwelijksfeest op Netflix. Wel het drama achter de schermen.
Robin Broos

En dan de vraag der vragen: hoe waarheidsgetrouw is The Crown? Heeft The Queen bijvoorbeeld echt een gesprek gevoerd met een inbreker in Buckingham Palace? “De serie is losjes gebaseerd op de realiteit”, zegt Broos. “Maar natuurlijk stelt Netflix het allemaal net wat romantischer voor.” De beruchte inbraak in Buckingham Palace wordt op die manier een spannende aflevering.

Beluister hier het gesprek met Robin Broos over The Crown:

Robin Broos over The Crown

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.