Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Einstein on the Beach: topstuk in het Concertgebouw Brugge

Einstein on the Beach: topstuk in het Concertgebouw BruggeBlijf verwonderd!

Vrijdag 2 november kan u op Klara rechtstreeks vanuit Brugge luisteren naar de uitvoering van de opera Einstein on the Beach van Philip Glass, een zelden gehoord icoon uit de twintigste eeuw. Ensemble Ictus, Collegium Vocale Gent en Suzanne Vega o.l.v. Georges-Elie Octors staan garant voor een adembenemende avond. Luister naar de voorbeschouwing om 18u, zodat u om 19u deze minimalistische opera ten volle kan beleven.
musici op de scène in BruggeMaxime Fauconnier

Einstein on the Beach: hypnothiserend werk (foto repetitie Brugge)

Einstein on the Beach is een werk uit 1976, toen Philip Glass volop experimenteerde met ritmes, klanken en vormen en de minimalistische stijl een eigen gezicht gaf.
Samen met theaterregisseur Bob Wilson maakte hij deze opera in vier bedrijven. Vanavond hoort u een concertante versie. Er zijn geen echte gezongen rollen, maar wel een instrumentaal ensemble (Ictus ), een koor (Collegium Vocale) , solisten uit het koor, en Suzanne Vega als spreekstem. Terwijl Vega aan de hand van een aantal losse teksten alle rollen voor haar rekening neemt, zingt het koor notennamen en cijfers. Georges-Elie Octors heeft de muzikale leiding van het geheel. Voor de uitvoerders is het een aartsmoeilijk werk.
Tijdens de voorbeschouwing om 18u vertelt Jeroen Vanacker, directeur van het Concertgebouw Brugge, aan Lut Van der Eycken waarom Einstein on the Beach een topstuk is. Dramaturg Maarten Beirens ontrafelt de elementen die de leidraad vormen bij het beluisteren van het werk. Suzanne Vega vertelt over haar rol en haar eerdere samenwerking met Philip Glass.

Download hier het programmaboekje over Einstein on the Beach van het Concertgebouw Brugge

Bekijk de video van Sander De Keere over Einstein on the Beach

Klara Live

Klara's dagelijkse concertmoment, met eigen opnamen van binnenlandse concerten en een uitgelezen selectie uit het indrukwekkende Europese concertaanbod.

Presentatie: Nicole Van Opstal / Lut Van der Eycken / Sylvia Broeckaert / Vincent Verelst / Tom Verheyden

Samenstelling: Renate Weytjens / Birgit van Cleemput / Els T’ Seyen / Felicia Bockstael

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via klaralive@klara.be

Van maandag tot en met vrijdag, telkens van 20 tot 22 uur op Klara, klara.be en de Klara-app
Nieuw dit seizoen: als we een mooie voorstelling op zaterdag rechtstreeks mogen uitzenden, zullen we ook op zaterdagavond een Klara Live uitzenden. Hou onze site en nieuwsbrief in de gaten voor alle details.

Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.