Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
EK Klassiek: Daniel Schnyder

EK Klassiek: Daniel SchnyderKlassieke muziek

Ook Klara kan niet om de gekte van het EK voetbal heen. Een maand lang toont Fred Brouwers aan dat klassieke muziek en voetbalfanatisme niet noodzakelijk onverzoenbaar zijn.
Daniel Schnyder met saxofoon

Daniel Schnyder

Dat voetballers nu en dan lijken te dansen met de bal nam Zwitserse componist en saxofonist Daniel Schnyder wel heel erg letterlijk bij de uitvoering van zijn 'ballet' Kopfball. Zelf omschrijft hij het stuk als een 'concertino for strings, percussion, saxophone and soccer star', zonder balletdanser dus, maar met voetballer. Hij componeerde het ter gelegenheid van de inauguratie van het nieuwe voetbalstadion van FC Luzern in 2011 en voerde het op samen met de Lucerne Festival Strings...en middenvelder Davide Chiumiento. 

Fred Brouwers over Daniel Schnyder

Klara Weekend

Klara Weekend, verfijnde ochtendradio bij een uitgebreid ontbijt. Broodjes, koffie, de krant en klassieke muziek om zalig bij wakker te worden.

Presentatie: Kaat Haest / Clara De Decker

Samenstelling: Niels Coekaerts

Contact: via de reageerknop in de Klara-app

Werd elke zaterdag en zondag van 07 tot 10 uur uitgezonden op Klara, klara.be en de Klara-app tot en met 2 september 2018. Voortaan hoort u op dit tijdstip Espresso.
 

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.