Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
EK Klassiek: Edward Elgar

EK Klassiek: Edward ElgarKlassieke muziek

Ook Klara kan niet om de gekte van het EK voetbal heen. Een maand lang toont Fred Brouwers aan dat klassieke muziek en voetbalfanatisme niet noodzakelijk onverzoenbaar zijn.
The Wolves in 1893, met sterspeler Billy Malpass

The Wolves in 1893

In het weekend blijft het EK voetbal op volle toeren draaien en Fred Brouwers vond wederom een link tussen voetbal en klassieke muziek, ditmaal bij de Wolverhampton Wanderers van de Engelse tweede klasse.

'The Wolves' mogen onder andere Robert Plant, leadzanger van Led Zeppelin, tot hun supporters rekenen. Toch blijft hun meest invloedrijke en geroemde fan wellicht de Britse componist Sir Edward Elgar. Nog steeds zingen Wolves supporters elke match zijn Enigmavariaties uit volle borst mee. Fred Brouwers legt uit hoe Elgar bovendien verantwoordelijk was voor het eerste anthem uit de hele voetbalgeschiedenis, He banged the leather for goal.

Benieuwd of het Belgische EK-anthem van Dimitri Vegas & Like Mike over een eeuw nog gespreksstof zal vormen. 
Fred Brouwers over Edward Elgar

Klara Weekend

Klara Weekend, verfijnde ochtendradio bij een uitgebreid ontbijt. Broodjes, koffie, de krant en klassieke muziek om zalig bij wakker te worden.

Presentatie: Kaat Haest / Clara De Decker

Samenstelling: Niels Coekaerts

Contact: via de reageerknop in de Klara-app

Werd elke zaterdag en zondag van 07 tot 10 uur uitgezonden op Klara, klara.be en de Klara-app tot en met 2 september 2018. Voortaan hoort u op dit tijdstip Espresso.
 

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.