Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
EK Klassiek: Händel, Verdi, Puccini en... Piet Swerts.

EK Klassiek: Händel, Verdi, Puccini en... Piet Swerts.Klassieke muziek

G.F.Händel, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini en Sergei Prokofiev... al deze componisten hadden goed kunnen verdienen aan het gebruik van hun muziek tijdens voetbalevenementen.
De drie tenoren

De drie tenoren

De Britse componist Tony Britten ( geen familie van Benjamin ...) schreef in 1992 de hymne voor de UEFA Champions League. De verwantschap met Händels coronation anthem Zadok the priest is doelbewust en overduidelijk.

Verdi's koor" Va pensiero" wordt in talloze voetbalstadions meegebruld, stoere Britse supporters krijgen een krop in de keel als ze Elgars Nimrod horen en de Drie tenoren zetten in 1990 de hele stad Rome in vuur en vlam met hun vertolking van Nessun dorma uit Turandot van Puccini. De spelers van Sunderland Athletic Football Club treden aan op een fragment uit Prokofievs ballet Romeo en Julia. 

De Turks-Amerikaanse componist Kamran Ince schreef zijn vijfde symfonie voor de honderdste verjaardag van Galatasaray en Piet Swerts mocht in 1994 een hymne componeren voor de honderste verjaardag van de Belgische Voetbalbond. 

EK Klassiek componisten

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.