Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
EK Klassiek: Moritz Eggert

EK Klassiek: Moritz EggertKlassieke muziek

Ook Klara kan niet om de gekte van het EK voetbal heen. Een maand lang toont Fred Brouwers aan dat klassieke muziek en voetbalfanatisme niet noodzakelijk onverzoenbaar zijn.
'Die tiefe des Raumes' - Moritz Eggers

'Die tiefe des Raumes' - Moritz Eggers

Nu worden er tijdens voetbalwedstrijden al wel eens schietgebedjes gepreveld, maar weinigen die de term heilige grasmat zo serieus namen als Moritz Eggert.

Voor het WK Voetbal in 2006 schreef hij het negentig minuten durend oratorium 'Die tiefe des Raumes', een werk dat barst van de voetbalverwijzingen. Niet alleen het onderwerp, maar ook de uitvoerders lijken zo uit een tribune geplukt. Het werk is een nachtmerrie voor wie zweert bij avondkledij in de concertzaal want het koor is uitgedost in schreeuwerige voetbaltruitjes, inclusief spandoeken. Gelukkig was dit nog vier jaar voor Zuid-Afrika, anders hadden er ongetwijfeld ook vuvuzela's in gezeten.

Fred Brouwers over Moritz Eggert

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Ilya Lisser / Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.

Klara Weekend

Klara Weekend, verfijnde ochtendradio bij een uitgebreid ontbijt. Broodjes, koffie, de krant en klassieke muziek om zalig bij wakker te worden.

Presentatie: Kaat Haest / Clara De Decker

Samenstelling: Niels Coekaerts

Contact: via de reageerknop in de Klara-app

Werd elke zaterdag en zondag van 07 tot 10 uur uitgezonden op Klara, klara.be en de Klara-app tot en met 2 september 2018. Voortaan hoort u op dit tijdstip Espresso.