Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Elders in de stad

Elders in de stadKlassieke muziek

Ook elders in de stad is enorm veel te beleven. Geniet van het pianobuffet, ga shoppen op klassiek, of speel zelf eens mee in een symfonisch orkest. Kinderen kunnen leren professionele handbellen te bespelen, kijk hoe een instrument gemaakt wordt en laat u bedwelmen door prachtige muziek in kerk en kathedraal!
Algemeen beeld Klokken en bellen

Klokken en bellen

Pianobuffet (Op diverse locaties, 14.00 tot 18.00 uur)
Muziekhandel Rombaux, Zilverpand, Historium, Stadsschouwburg, Concertgebouw Brugge, Stedelijke Bibliotheek De Biekorf. Glanzend zwarte en witte pianotoetsen... geen mens ontsnapt aan de verleiding om er even op te tokkelen! Laat u helemaal gaan! Verschillende buffetpiano’s staan verspreid in de hele stad, klaar om gestreeld te worden door elke toevallig passerende leek, beginner of virtuoos. Ze worden met liefde bewaakt door enkele pianisten van het Stedelijk Conservatorium Brugge die tussendoor ook even de vingers zullen strekken.

I.s.m. het Stedelijk Conservatorium Brugge en Muziekhandel Rombaux

Shoppen op klassiek (Op diverse locaties, 14.00 tot 18.00 uur - Concerten van telkens een kwartier)
Iedereen Klassiek heeft getalenteerde conservatoriumstudenten in de aanbieding! Shoppers worden verrast met uiteenlopende, korte muzikale interventies door studenten van het Stedelijk Conservatorium Brugge. Strijkers, koren, fluitisten, saxofonisten, pianisten... alles moet weg! Dit jaar vindt u hen in deze handelszaken: Café De Republiek (St.-Jakobsstraat 36), Delhaize Proxy (Noordzandstraat 4), Brooklyn (Noordzandstraat 50), Scotch & Soda (Noordzandstraat 21), C&A (Steenstraat 29/33), Muziekhandel Rombaux (Mallebergplaats 13), Hema (Steenstraat 75-77), Paris Londres (Zuidzandstraat 11) en Fnac (Markt 18-19)

I.s.m. het Stedelijk Conservatorium Brugge en de dienst Economie.

Orkest zkt muzikant (Provinciaal Hof (Markt), 14.15 tot 15.00 uur en van 16.00 tot 16.45 uur)
Ooit al een symfonie in al haar glorie beluisterd terwijl u middenin het orkest zit? Of droomt u er al lang van om zelf eens mee te spelen in een symfonisch orkest? Grijp uw kans tijdens Iedereen Klassiek! Dankzij het meest gastvrije amateur symfonisch orkest van Brugge, Artis Dulcedo. Er staat zelfs een onbemande piano voor u klaar. Op het programma een wereldberoemde klassieker: het Pianoconcerto nr. 1 van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski. De plaatsen zijn beperkt, maar er wordt regelmatig gewisseld tijdens de twee sessies. Gewoon luisteren in de zaal kan natuurlijk ook.

Grijp dus uw kans en speel mee met het orkest Artis Dulcedo!
 
-Directiepartituur (Full score): versie C, uitgeverij Jurgensen
-Orkestpartijen per instrument (Parts) : versie C, uitg. Breitkopf & Härtel
-Voor de gevorderde pianisten: de solo pianopartij is de 2de onder 2 pianos - 4hands (Tchaikovsky) - Edition Peters nr 3775
 
Voor meer informatie kan u surfen naar www.artisdulcedo.be of mailen naar ann@artisdulcedo.be
 
Artis Dulcedo o.l.v. Steven Decraene
Bart Meynckens: piano
Pjotr Iljitsj Tsjaikovski (1840-1893)
Pianoconcerto nr. 1
 
Klokken en bellen (Stadshallen en Georges Rodenbachzaal (1e verdieping), Markt. Kijk voor exacte tijdstippen in het programmaboekje)
De Mechelse Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn is ook de thuisbasis van het handbellenensemble Akabella én het Jeugdhandbellenkoor. Naast accordeon, piano, percussie en harmonica begeleiden ook enkele laureaten van de internationale jeugdbeiaardwedstrijden beide ensembles op een digitale beiaard van het Belgische Clock-O-Matic. Maar er is meer. Kinderen tussen 7 en 12 jaar kunnen professionele handbellen leren bespelen tijdens twee workshops én daarna - voor een echt publiek - even deelnemen aan de concerten. Spannend! Maximaal 10 deelnemers per workshop. Inschrijven is noodzakelijk via info@bruggeplus.be (geef naam van de deelnemer, telefoonnummer en leeftijd en keuze tijdstip: 12.15 uur of 14.30 uur). De concerten zelf zijn vrij toegankelijk.

Ensemble Akabella o.l.v. Dina Verheyden
Jeugdhandbellenkoor o.l.v. Elena Sadina
Sergej Gratchev: accordeon
Met o.m. werken van:

Pjotr Iljitsj Tsjaikovski (1840-1893), Glenn Miller (1904-1944), Scott Joplin (1868-1917), Astor Piazzolla (1921-1992)

Met medewerking van Clock-O-Matic

Handmade Klassiek (Sint-Jakobsstraat 33. Kijk voor de details in het programmaboekje))
De Belg heeft een baksteen in zijn maag. Maar passie en meesterschap zijn ook alom tegenwoordig bij het bouwen van instrumenten. Hoe wordt een saxofoon – een Belgische uitvinding par excellence – gemaakt? Hoe bouw je een gitaar of een ukelele? Saxofoonbouwer Karel Goetghebeur en gitaararchitect Ralph Bonte geven demonstraties. Met concerten door klassieke saxofoonensembles.

Organisatie: De makersrepubliek i.s.m. Handmade in Brugge

Muziek in kerk en kathedraal (Sint-Salvatorskathedraal 14.00 tot 14.45 uur, Onze-Lieve-Vrouwekerk 15.00 tot 15.45 uur)
Kent u het kippenvel-gevoel? Als reiziger of toerist een of andere kerk binnenlopen en overweldigd worden door hemelse koor- of orgelmuziek die nét op dat moment wordt uitgevoerd? Is deze ervaring u vreemd, kom en laat u ook bedwelmen ...

Kathedraalkoor Brugge en Collegium de Dunis
o.l.v. Ignace Thevelein
Ignace Michiels: orgel

Werken van:

John Duggan, Ola Gjeilo, Patrick Hawes, Eriks Esenvalds, Pierre de la Rue, Giovanni Pierluigi da Palestrina, Tomas Luis da Vittoria, Leonhard Lechner, Adriaan Willaert en Clemens non Papa.

Klik hier voor het uitgebreide programma van Muziek in kerk en kathedraal

Surf naar klara.be/iedereenklassiek voor alle details

Klik hier om het programmaboekje te downloaden in PDF-formaat