Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Elle, een Frans operarecital met wereldster Marina Rebeka

Elle, een Frans operarecital met wereldster Marina RebekaKlassieke muziek, CD

Uitvoerders: Marina Rebeka (sopraan), Michael Balke (dirigent), Symfonisch Orkest St. Gallen. Label: Prima Classic. Programma: Franse opera aria's.
sopraan Marina RebekaPrima Classic

sopraan Marina Rebeka

Dat de nu veertigjarige Letse sopraan Marina Rebeka ondertussen één van de grote sopranen van deze tijd is, wordt al helemaal duidelijk in haar nieuwe album “Elle” waarin ze gestalte geeft aan zeer uiteenlopende vrouwenrollen uit het romantische, Franse operarepertoire. Niet alleen de bekende rollen: Marguerite uit Faust van Gounod, Manon van Massenet, Louise van Charpentier of Léïla uit Les Pêcheurs de Perles van Bizet vinden we terug, maar we maken ook kennis met Chimène uit Le Cid van Massenet of Lia uit L’enfant Prodigue van Debussy.
Rebeka kreeg haar opleiding in Italië en is vooral gespecialiseerd in het Italiaanse belcanto repertoire. Ze is even overtuigend en zelfs betoverend in de Franse aria’s op deze CD. Het stemgeluid is onwaarschijnlijk mooi, de techniek is van een volkomen beheersing, de uitspraak is veel meer dan voortreffelijk en de inleving is buitengewoon. Bij het doorluisteren van alle tracks kom je -door zoveel perfectie- bijna in een soort trance en dit maakt in tijden waarin de operahuizen gesloten zijn heel veel goed. Eén minpuntje maar: Rebeka is geen Carmen, maar het is haar van harte vergeven dat ze toch even in de huid wilde kruipen van de zwoele verleidster.
O ja, luister zeker naar de eerste track op deze CD met een in verliefdheid zwijmelende Louise in haar aria Depuis le jour où je me suis donnée.
Sylvia Broeckaert

Fidelio

Fidelio, uw trouwe gezel op zondagmiddag, neemt u mee in een denkbeeldige opera met alles erop en eraan: een spetterende ouverture, een aandoenlijke aria, een dromerig duet of een levendig ensemble. Een imaginair concert krijgt u er bovenop met heel wat kamermuziek, concerto’s of symfonisch werk en de zangers blijven aanwezig om ons een liedbundel aan te prijzen, een cantate of aanstekelijke koormuziek en wie weet ook nog een verrassend toemaatje.

Presentatie: Sylvia Broeckaert

Samenstelling: Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via fidelio@klara.be

Fidelio, elke zondag van 15 tot 18 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.