Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Els Snick over Irmgard Keun

Els Snick over Irmgard KeunKunst & Cultuur

In oktober trekken drommen Vlaamse en Nederlandse schrijvers naar de Frankfurter Buchmesse. In afwachting maken wij de omgekeerde beweging: vertaalster Els Snick tipt in Belmondo elke zaterdag een Duitse auteur, die het lezen meer dan waard is. Deze week: Irmard Keun.

'Kind van alle landen' van Irmgard Keun, een roman uit 1938, is het ideale boek om de zomer mee in te zetten. Je reist mee met het Duitse meisje Kully, kind van emigranten uit nazi-Duitsland, van Oostende naar Brussel, Amsterdam, Parijs, Salzburg, Lviv en New York. Achter haar vroegrijpe, humoristische blik gaat de ellende van het leven in ballingschap schuil, wat het verhaal schrijnend actueel maakt. De Oostenrijkse schrijver Joseph Roth, die Keun in 1936 in Oostende leerde kennen, stond model voor de vader. 'Kind van alle landen' is uit bij Lebowski. 

 

Els Snick over Irmgard Keun
null

Belmondo

Tijdens de zomermaanden gidst Belmondo je elke zaterdagochtend naar de beste culturele evenementen in binnen- en buitenland. Thuisblijvers kunnen wegdromen met inspirerende verhalen over kunst, literatuur en geschiedenis.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Gerrit Valckenaers

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via belmondo@klara.be

Elke zaterdag van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.