Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Els Snick over Jenny Erpenbeck

Els Snick over Jenny ErpenbeckKunst & Cultuur

In oktober trekken drommen Vlaamse en Nederlandse schrijvers naar de Frankfurter Buchmesse. In afwachting maken wij de omgekeerde beweging: vertaalster Els Snick tipt in Belmondo elke zaterdag een Duitstalige auteur, die het lezen meer dan waard is. Deze week:de Duitse schrijfster Jenny Erpenbeck.

Wat als ze een handvol sneeuw had gepakt en op het lijfje van haar baby had gedrukt? Zou het meisje dan nog geleefd hebben? Vijf keer vertelt Jenny Erpenbeck het verhaal van het dode meisje opnieuw, telkens laat ze haar langer leven, en doorkruist op die manier de geschiedenis van de oude Oostenrijks-Hongaarse monarchie, de Weimarrepubliek en nazi-Duitsland, tot ze aanbeland in veertig jaar DDR-socialisme en bij het leven van haar eigen grootmoeder, die een belangrijk Oost-Duits schrijfster is geweest.

null

Belmondo

Tijdens de zomermaanden gidst Belmondo je elke zaterdagochtend naar de beste culturele evenementen in binnen- en buitenland. Thuisblijvers kunnen wegdromen met inspirerende verhalen over kunst, literatuur en geschiedenis.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Gerrit Valckenaers

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via belmondo@klara.be

Elke zaterdag van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.