Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Els Snick over Joseph Roth.

Els Snick over Joseph Roth.Kunst & Cultuur

In oktober trekken drommen Vlaamse en Nederlandse schrijvers naar de Frankfurter Buchmesse. In afwachting maken wij de omgekeerde beweging: vertaalster Els Snick tipt in Belmondo elke zaterdag een Duitse auteur, die het lezen meer dan waard is. Deze week: Joseph Roth.
Joseph Roth.

Joseph Roth.

Els Snick over Joseph Roth.
Boekomslag.
Boekomslag.

Het verhaal van de arme Russische jood Mendel Singer, die aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog met zijn gezin emigreert naar Amerika en zoals de Bijbelse Job door God getart wordt, blijft bij elke herlezing naar de keel grijpen. Singer wil zijn kinderen een betere toekomst geven, beschermen voor pogroms en voor de verlokkingen van de moderne tijd die hun ziel bederven, maar zijn jongste zoon, die gehandicapt is, moet in Europa achterblijven. Het verhaal eindigt, geheel in joodse traditie, met een adembenemend wonder.

Belmondo

Tijdens de zomermaanden gidst Belmondo je elke zaterdagochtend naar de beste culturele evenementen in binnen- en buitenland. Thuisblijvers kunnen wegdromen met inspirerende verhalen over kunst, literatuur en geschiedenis.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Gerrit Valckenaers

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via belmondo@klara.be

Elke zaterdag van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.