Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Els Snick over Katja Petrowskaja

Els Snick over Katja Petrowskaja Kunst & Cultuur

In oktober trekken drommen Vlaamse en Nederlandse schrijvers naar de Frankfurter Buchmesse. In afwachting maken wij de omgekeerde beweging: vertaalster Els Snick tipt in Belmondo elke zaterdag een Duitse auteur, die het lezen meer dan waard is. Deze week: Katja Petrowskaja.
katja petrowskaja

katja petrowskaja

'Wie niet liegt kan niet vliegen' zegt Katja Petrowskaja In haar debuutroman 'Misschien Esther'. Deze Duitse schrijfster van Oekraïense afkomst probeert de geschiedenis van haar joodse familie te reconstrueren. Maar hoe doe je dat als opeenvolgende dictaturen de meeste getuigen monddood hebben gemaakt? Ze probeert het verhaal van haar ouders en grootouders zo te beschrijven dat ze zelf niet onderuitgaat. Wat ze gaandeweg ontdekt is namelijk gruwelijk. En toch behoudt deze roman een zekere lichtvoetigheid. De korte en gevarieerde hoofdstukken geven de lezer de kans om af en toe naar adem te happen.

 

Els Snick over Katja Petrowskaya.

Belmondo

Tijdens de zomermaanden gidst Belmondo je elke zaterdagochtend naar de beste culturele evenementen in binnen- en buitenland. Thuisblijvers kunnen wegdromen met inspirerende verhalen over kunst, literatuur en geschiedenis.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Gerrit Valckenaers

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via belmondo@klara.be

Elke zaterdag van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.