Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Els Snick over Robert Seethaler.

Els Snick over Robert Seethaler. Kunst & Cultuur

In oktober trekken drommen Vlaamse en Nederlandse schrijvers naar de Frankfurter Buchmesse. In afwachting maken wij de omgekeerde beweging: vertaalster Els Snick tipt in Belmondo elke zaterdag een Duitstalige auteur, die het lezen meer dan waard is. Deze week: de Oostenrijker Robert Seethaler.
Robert Seethaler

Robert Seethaler

Els Snick over Seethaler
Boekomslag
Boekomslag

In amper 150 bladzijden wordt het leven van de kreupele Andreas Egger beschreven, een man die zijn hele leven in een dal in de bergen woont. Wanneer hij eindelijk de liefde van zijn leven en het geluk heeft gevonden, sterft zijn jonge vrouw in een lawine. Egger draagt zijn leed zonder bitterheid, ook wanneer de twintigste eeuw meer rampen voor hem in petto heeft. 'Ieder hinkt zijn eigen pad' is zijn adagium. We volgen de geschiedenis van de twintigste eeuw vanuit een verrassend, beklijvend, ontroerend perspectief. 

Belmondo

Tijdens de zomermaanden gidst Belmondo je elke zaterdagochtend naar de beste culturele evenementen in binnen- en buitenland. Thuisblijvers kunnen wegdromen met inspirerende verhalen over kunst, literatuur en geschiedenis.

Presentatie: Olav Grondelaers

Samenstelling: Gerrit Valckenaers

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via belmondo@klara.be

Elke zaterdag van 10 tot 12 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 1 week lang te herbeluisteren via de site en de app.