Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Ema

Ema Kunst & Cultuur

Een nieuwe filmtip deze week: Ema, de kakelverse film van Pablo Larraín, dé Chileense regisseur van het moment. U kan hem onder andere kennen van de biopic Jackie die gaat over presidentsvrouw Jackie Kennedy. Volgens Lieven Trio is Ema “een van de meest sexy films van het jaar”.
© VPRO

Ema, de nieuwe film van Pablo Larraín

Ema gaat over jawel, Ema. Na een adoptie die slecht uitdraait, wordt de adoptiefzoon van Ema en Gastón overgeplaatst naar een ander gezin. De complicatie zorgt voor breuken in de relatie van het koppel. Toch zal Ema alles op alles zetten om haar gezin terug bij elkaar te brengen. En dat doet ze volgens Trio op een alternatieve wijze: “Er komt een vlammenwerper aan te pas en het eindigt op een vrij onverwachte en verfrissende manier.”

De combinatie van beeld en geluid maakt de film echt memorabel.
Lieven Trio

“Vanaf het allereerste moment is Ema een ongelooflijk stijlvolle en hypnotiserende film. Daardoor wordt je meteen de film ingezogen”, zegt Trio. Dat komt door de combinatie van belichting, kostuums en een kleurrijke setting in de havenstad Valparaíso. “Maar het is vooral de muziek die me heel erg bij m’n nekvel heeft gegrepen.”

Voor de prijs van een bioscoopkaartje kan u Ema kijken via de websites van Lumière, Dalton, Universciné en Proximus Pickx.

Lieven Trio over Ema

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.