Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Emile Souvagie: "Ik hoop dat ik het publiek op het puntje van hun stoel kan laten zitten."

Emile Souvagie: "Ik hoop dat ik het publiek op het puntje van hun stoel kan laten zitten."Klassieke muziek

Op zijn 18e maakte klarinettist Emile Souvagie de reis van zijn leven. Samen met zijn zus naar New York. Ze bezochten Carnegie Hall, The Metropolitan Opera en vergaten vanaf de eerste noot van het concert alles, zelfs de te dure Sprite van 8 dollar. Emile Souvagie: "Dat toonde waar ik naartoe wil, ik hoop ooit zo'n sterke emoties bij een publiek te kunnen opwekken."

Emile Souvagie

Deze week maken we ons podium vrij voor Emile Souvagie. 22 is ie en nu al een druk bevraagd klarinettist! Hij studeerde aan het conservatorium van Brussel en ook in Stockholm.

Orkestervaring deed hij op bij o.a. het Antwerp Symphony Orchestra, Collegium Vocale Gent Academy en sinds vorig jaar ook als eerste klarinettist bij het Nationaal Jeugdorkest en het Youth Orchestra Flanders. En dan heeft hij ook nog zijn eigen ensembles Figurn Ensemble en Trio de Staël. Druk bezet dus, maar altijd vol passie en dromen.

Portret Emile Souvagie

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.