Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Emile Verstraeten over het slotluik van de String Quartet Marathon

Emile Verstraeten over het slotluik van de String Quartet MarathonKlassieke muziek

Twee strijkkwartetten op één podium, zo werd de strijkkwartetmarathon tijdens het Klarafestival afgesloten. Violist Emile Verstraeten genoot met volle teugen.
via klarafestival.be

Het Aris Quartett

Om het strijkkwartettenvierluik van Klarafestival bij Flagey te besluiten, stond een niet te missen primeur op stapel: een gloednieuw strijkkwartet van Mark-Anthony Turnage!
De Engelse componist is een van de meest gespeelde en bejubelde componisten van het moment, en artiesten en ensembles als de English National Opera, Simon Rattle, Vladimir Jurowski, Andris Nelsons en het Chicago Symphony Orchestra plaatsten zijn werk van de Britse componist reeds op de pupiter.

Nadien sloegen het Piatti Quartet en het Aris Quartett de handen in elkaar voor het beroemde Octet, op. 20 van Felix Mendelssohn. Pas 16 was hij, toen de componist het beroemde werk neerpende. Maar dat is er allerminst aan te horen. Het unieke octet zit boordevol rijke klankkleuren en dynamische contrasten. Een heuse symfonie in zakformaat!

Emile Verstraeten over Aris Quartett en Piatti Quartet op het Klarafestival

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Cara Van der Auwera / Sieglinde Michiel / Clara De Decker / Sander De Keere

Samenstelling week: Els Van Hoof
Samenstelling weekend: Greet Van ‘t veld

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.