Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Emmy Wils: "Muziek draait voor mij rond verbinding met mensen."

Emmy Wils: "Muziek draait voor mij rond verbinding met mensen."Blijf verwonderd!

"Na één jaar notenleer mocht ik een instrument kiezen." Maar Emmy Wils kon niet kiezen. "Mijn ouders zeiden dat ik mijn hart moest volgen, maar dat deed alleen maar boenk boenk." Tot ze de juf piano hoorde spelen. "Ik kwam thuis en zei: Ik ga piano spelen want de juf maakt mij gelukkig. En ik wil mezelf gelukkig maken."

Emmy Wils

Emmy Wils is 27, ze studeerde piano in Brussel en Weimar. Ondertussen heeft ze niet alleen het tienkoppige Sonos-ensemble opgericht, maar vormt ze onder andere ook de helft van het Koi Collectief: een duo met saxofonist Maarten Vergauwen.

In 2019 vertrok ze een half jaar op reis, alleen naar Azië. "Ik voelde dat ik niet voor mezelf aan het zorgen was. Dus ik moest even weggaan. Op reis heb ik gezocht naar ervaringen die mij raken." En die reis heeft inderdaad voor "sleutelstukjes van de ziel" gezorgd. "Muzikant en mens dat is een mengeling. Wat je ook doet in je leven, dat neem je altijd mee."

Portret Emmy Wils

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.