Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Emy Koopman fileert haar romantische obsessie

Emy Koopman fileert haar romantische obsessieKunst & Cultuur, Boek

cover Tekenen van het UniversumPrometheus

Tekenen van het universum

Wie?

Emy Koopman liet zich al opmerken met haar debuutroman Orewoet (2016). Ze schrijft ook essays en journalistieke stukken voor onder andere de Groene Amsterdammer en maakte een uitstapje naar televisie voor de reeks 'Paradijs Canada'. In dit autobiografische boek verenigt ze haar sterkte als literaire sfeerschepper met een scherpe maatschappelijk en psychologisch analyse.

Wat?

Emy wordt verliefd op A., een fixer die ze in Canada ontmoet. Beiden hebben een relatie, dus de verliefdheid wordt niet geconsumeerd - maar dat staat een intense sms-relatie niet in de weg, integendeel. Emy raakt steeds meer geobsedeerd door A., die steeds lauwer reageert op haar berichten. Tot zover een vrij alledaagse historie. Maar Koopman laat het daar niet bij. Ze vraagt zich af waar haar neiging om zich zo te verliezen in verliefdheden vandaan komt en duikt in de cultuur en literatuur die haar gevormd hebben.

Waarom moet u dit lezen?

Iedereen die ooit een onbeantwoorde verliefdheid heeft meegemaakt, zal zich in dit boek herkennen. Koopman overstijgt het anekdotische en probeert te verklaren waarom we ons zo willen verliezen, waarom we zo veel vedragen van ons object van verlangen, waarom we ons, kortom, gedragen alsof we gestoord zijn en dat nog romantisch vinden ook.

Praktisch?

Auteur: Emy Koopman

Titel: Tekenen van het universum

Uitgeverij: Prometheus

Alle info vindt u hier.