Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Ensemble InterContemporain op het Klarafestival

Ensemble InterContemporain op het KlarafestivalKlassieke muziek

Het Ensemble InterContemporain speelde donderdag 17 maart op het Klarafestival een 360°-concert. Véronique Rubens geeft er tekst en uitleg bij.

Het Franse Ensemble InterContemporain is gereputeerd om zijn uitvoeringen van hedendaagse kamermuziek. Op donderdag 17 maart speelde het op het Klarafestival in het Paleis voor Schone Kunsten werk van onder anderen Luciano Berio, Olivier Messiaen, Arnold Schönberg en Pierre Bartholomée. Maar een "gewoon" concert was ditmaal niet genoeg voor het Ensemble InterContemporain. Het gezelschap opteerde voor een 360°-concert, waarbij op hetzelfde moment verschillende concerten plaatsvonden en de toeschouwers tussen de zalen konden pendelen. Véronique Rubens vertelt wat ze van het concept vond. Na dit experimentele eerste deel volgde trouwens een tweede zonder tierlantijntjes met Das Lied von der Erde van Gustav Mahler: alle toeschouwers in dezelfde zaal.

Een reportage van Amber Meulenijzer, studente Radio aan het RITCS, in het kader van het Young Reporters-project van het Klarafestival.

 

 

 

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.