Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Erik Wieërs wordt nieuwe Vlaamse bouwmeester

Erik Wieërs wordt nieuwe Vlaamse bouwmeester Kunst & Cultuur

De Vlaamse regering heeft Erik Wieërs aangesteld als nieuwe Vlaamse bouwmeester. Hij is de opvolger van Leo Van Broeck, en zal de functie 5 jaar waarnemen. Wieërs verdiende zijn sporen als architect en is medeoprichter van het Antwerpse architectenbureau Collectief Noord. © VRT NWS
© UA - Erik Wieërs

Erik Wieërs nieuwe Vlaamse bouwmeester

Erik Wieërs studeerde in 1987 af als architect aan de Universiteit Antwerpen (UA). Vervolgens behaalde hij in 1991 een licentiaat in de wijsbegeerte aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij is verbonden aan de faculteit Ontwerpwetenschappen van de UA en was tussen 2004 en 2006 ook gastdocent aan de TU Delft.

In 2001 richtte Wieërs mee het Collectief Noord op, een architectenbureau dat gevestigd is in de Antwerpse wijk Seefhoek. Hij is geïnteresseerd in de maatschappelijke dimensie van architectuur en bouwde onder meer expertise op rond collectief wonen.

De Vlaamse regering heeft Erik Wieërs voor vijf jaar aangesteld als opvolger van Leo Van Broeck. Van Broeck gaf zijn functie een nieuwe invulling en wees onder meer op de impact van onze manier van wonen op klimaat en leefkwaliteit. Bij de zoektocht naar zijn opvolger stelde de regering duidelijk dat de bouwmeester zich moet terugplooien op zijn kerntaken. Dat is onder meer het bijstaan van Vlaanderen en steden en gemeenten bij het ontwerpen van gebouwen en inrichten van publieke ruimte.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.