Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Espresso deze week

Espresso deze weekKunst & Cultuur

Wat schotelen Sieglinde Michiel en Cara Van der Auwera u deze week voor in Espresso?
Handbellen, uit te proberen tijdens Iedereen Klassiek in Brugge

Handbellen, uit te proberen tijdens Iedereen Klassiek in Brugge

Sieglinde schudt u maandag wakker met handbellen. Tijdens Iedereen Klassiek in Brugge bent u aan de beurt. In de aanloop naar Iedereen Klassiek verklaart Bart Tijskens overigens elke dag een term uit de klassieke muziek.

Veronique Rubens trekt naar het concert van de Academy of St Martin in the Fields in Bozar, een afscheid van dirigent sir Neville Marriner die vorige week overleed. Haar verslag staat dinsdag op het programma.

Dinsdag lanceren we ook een gloednieuwe Klara-podcast, 'Het hart van Napoleon' met Johan Op de Beeck.

Verder in de week aandacht voor enkele nieuwe toptentoonstellingen: 'Cruise Away' in het Red Star Line Museum, 'Oorlog in korte broek' in St. Pietersabdij Gent en 'Fra Bartolommeo' in Museum Boijmans van Beuninghen.

Evelyne Coussens brengt verslag uit over Cabane, de nieuwe voorstelling van Cie. Cecilia. We vieren 20 jaar Martha!Tentatief. En we vertellen u wie deze week de Vlaamse Cultuurprijzen Letteren en Roerend Erfgoed in de wacht sleept.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek, samen met Cara of Sieglinde, wat Klara vandaag voor u in petto heeft. 

Presentatie: Cara Van der Auwera / Sieglinde Michiel

Samenstelling: Els Van Hoof

Contact: espresso@klara.be