Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
The Eternal (Variations on Joy Division)

The Eternal (Variations on Joy Division)Blijf verwonderd!

Paaseieren rapen met Maxence Cyrin, Michael Price, Katarina Glowicka, Marin Marais, Toru Takemitsu, Tobias Preisig & Stefan Rusconi, Mathias Eick en Hans Eks The Eternal (symfonische variaties op Joy Division).
Foto van Hans Ek

V&V met Hans Eks variaties op Joy Division

Valckenaers & Vanhoudt rapen paaseieren op de tonen van Maxence Cyrins pianoversie van Bryars' 'Jesus Blood Never Failed Me Yet', in combinatie met muziek van Michael Price, Katarina Glowicka, Marin Marais, Toru Takemitsu, Tobias Preisig & Stefan Rusconi en Mathias Eick. Er is Rokia Traore's aangrijpende versie van 'Strange Fruit'. En 'The Eternal' van Joy Division, uit hun tweede studio plaat Closer uit 1980. Closer werd het afscheidsalbum van Ian Curtis. Hij stapte op 18 mei van 1980 uit het leven, net geen 24 jaar oud. Op Closer schreef hij zijn persoonlijke problemen van zich af, maar veel heeft dat niet geholpen. Er zijn hopen oude newwavers die steigeren bij alleen maar de gedachte aan Joy Division-covers. En dan hebben ze meestal nog geeneens de bewerking van de Zweed Hans Ek gehoord. Die heeft er serieus werk van gemaakt; een suite van een klein uur, 'The Eternal - variations on Joy Division', uitgevoerd door een ensemble dat normaal een heel ander soort hedendaagse muziek op het repertoire heeft staan, The Nàu Ensemble. Horen is geloven, zeker op Pasen. 

Valckenaers & Vanhoudt

Gerrit Valckenaers en Bart Vanhoudt gaan iedere zondag om 20u op zoek naar pure schoonheid in grensverleggende muziek van vroeger en nu. Met verrassende zijsprongen en onverwachte combinaties, met nieuwe geluiden en boeiende schemerzones. En op vrijdagavond volgt om 22u een herkansing voor wie dat zou hebben gemist.

Presentatie: Bart Vanhoudt

Samenstelling: Gerrit Valckenaers

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via vv@klara.be

Elke zondag van 20 tot 22 uur, en in herkansing op vrijdag van 22 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.