Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Feest mee met Marc Minkowski, Les Musiciens du Louvre en Jean-Philippe Rameau!

Feest mee met Marc Minkowski, Les Musiciens du Louvre en Jean-Philippe Rameau!Klassieke muziek, CD

© Château de Versailles

Marc Minkowski en zijn Les Musiciens du Louvre vieren hun 40ste verjaardag met muziek van Jean-Philippe Rameau

Wie?

Dirigent en barokspecialist Marc Minkowski en zijn Les Musiciens du Louvre vieren hun 40ste verjaardag met muziek van Jean-Philippe Rameau.

Wat?

Marc Minkowski maakte van een nood een deugd. De uitvoering van Mozarts Da Ponte opera's in de Opéra Royal van Versailles werd geannuleerd door c*. Minkowski kreeg en greep de kans om op dezelfde locatie een cd op te nemen. Over het repertoire werd niet lang getwijfeld: Rameau! In navolging van een eerdere opname met muziek van Rameau, Une Symphonie Imaginaire, kreeg deze cd de titel Nouvelle Symphonie.

Waarom?

Rameau is een schitterend orkestrator met een bijzonder talent voor instrumentatie (het juiste instrument op het juiste moment), melodie en ritme. Zijn muziek werkt bijzonder aanstekelijk door een onstuimige energie. Traverso, hobo, hoorn,... Rameau weet ze perfect te casten en laat ze con brio hun rol spelen. Rameau blijft verbazen met de meest verfijnde dansmelodietjes, ontroerende 'airs' (met de mooie bariton van Florian Sempey) en ritmisch-dynamische passages. Met dank aan de uitgelezen selectie van Marc Minkowski en het enthousiasme van Les Musiciens du Louvre. Dit feestje wil je niet missen! 

- Els Van Hoof

Praktisch?

Titel: Nouvelle Symphonie - Rameau

Uitvoerders: Florian Sempey (bariton), Les Musiciens du Louvre o.l.v. Marc Minkowski

Label: Château de Versailles

Catalogusnummer: CVS-062