Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Felix Vermeirsch: "Vanaf mijn geboorte lag het al vast dat muziek een grote invloed zou hebben."

Felix Vermeirsch: "Vanaf mijn geboorte lag het al vast dat muziek een grote invloed zou hebben."Klassieke muziek

Onze Twintiger groeit op in een muzikantenfamilie. Vader is klarinettist, zijn moeder geeft notenleer en zijn broer en zus spelen piano. "Thuis kon je altijd wel ergens muziek horen." En dus wilt de kleine Felix al snel ook een instrument spelen: "Op een bepaald moment vond ik dat er al te veel pianisten in de familie waren en dus heb ik voor cello gekozen." En de liefde voor cello heeft hem nooit meer losgelaten. "Het is een gevoel heel diep in mezelf, waar ik heel zeker van ben."
© Andreas Wagner

Felix Vermeirsch

Felix Vermeirsch is 22 en één van onze meest belovende cellisten. Daarnaast componeert hij ook nog. En hoe! Op zijn 12e won hij al de Cantabile compositiewedstrijd, op zijn 14de Belfius Classics en ondertussen schitterde hij in het compositieproject van Hermes Ensemble.

Momenteel woont Felix in Wenen, want daar studeert hij cello aan Universität für Musik und darstellende Kunst. Als eerst Belg die daar ooit slaagde voor de auditie.

Tussen zijn lessen door, konden we even met hem skypen.

Portret Felix Vermeirsch

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.