Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Festival Kortrijk - The Fire Edition

Festival Kortrijk - The Fire EditionBlijf verwonderd!

Van 15 tot 24 februari 2019 staat Kortrijk in vuur en vlam voor de tiende verjaardag van Festival van Vlaanderen Kortrijk. Met vuur als thema wordt 'The Fire Edition' ongetwijfeld de meest oorverwarmende en gezelligste editie ooit!
affiche Festival Kortrijk

affiche Festival Kortrijk

'Let’s start a fire and celebrate 10 years of Festival van Vlaanderen Kortrijk!'

Zoals de passie in de Spaanse dansen tijdens het openingsconcert Danza! met het Franse topensemble Le Poème Harmonique. Of in de flamencomuziek van Myrddin De Cauter. Maar ook het heilige vuur waarmee internationale muzikanten hun talent met je delen: de Franse cellist Jean-Guihen Queyras in Mitten wir im leben sind met het dansgezelschap Rosas (A.T. De Keersmaeker), de flamboyante componist-dirigent Eric Whitacre die zijn Deep Field laat uitvoeren door een 180-koppig orkest en koor en de tijdloze kwaliteit van het Russische Borodin strijkkwartet. Vuur staat ook letterlijk op het programma: in de bewerking van G.F. Händels Music for the Royal Fireworks voor saxofoonkwintet en een nieuw programma rond het Antoniusvuur door het vocaal ensemble Graindelavoix. Beleef een schitterende zondagmiddag met korte concerten aan het haardvuur in gezellige huiskamers en op verrassende plekken. Geniet tot slot van de West-Vlaamse vertaling van Schubert-liederen door Wannes Cappelle. Het wordt een oorverwarmende tiende editie! We will set your ears on fire!


Ben je klaar voor een vuurbad van straffe muzikanten en legendarische componisten die op unieke concertlocaties voor ongekende emoties en eindeloos veel kippenvelmomenten zorgen?
Koop dan je tickets op www.festivalkortrijk.be