Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Festival Musiq'3

Festival Musiq'3Kunst & Cultuur

De afgelopen acht jaar getuigden de opeenvolgende edities die doorgingen in Flagey van het succes van deze missie en van de tevredenheid van het publiek dat jaar na jaar groeit en trouwer wordt. Het klassieke muziekfestival met het hoogste rockgehalte is nu een van de vaste waarden van de Brusselse klassieke scene.

Open voor alle muziekgenres: klassieke muziek natuurlijk, maar ook jazz-, wereld- en rockmuziek.

En ook al blijft het elk jaar evolueren en vernieuwen, het blijft in de eerste plaats vooral een open festival. Open voor alle muziekgenres: klassieke muziek natuurlijk, maar ook jazz-, wereld- en rockmuziek. Open voor alle muzikanten: de grote sterren van de klassieke wereld spelen er zij aan zij met de jongste spruiten van onze academies en de studenten van de conservatoria. Open voor elk publiek: of je met vrienden of familie komt, met je partner of als marathonluisteraar alleen, iedereen zal er het geluk vinden van hoogstaande muzikale momenten te delen in een hartelijke en feestelijke sfeer.

In 2019 wil het Festival Musiq’3 ook laten zien dat muziek geen grenzen kent: niet met andere vormen van artistieke expressie, noch tussen de verschillende disciplines, noch tussen de mensen die er toegang toe hebben. Vandaag de dag worden we steeds meer geconfronteerd met ideeën die verdelen en dus weerklinken de kernwaarden van het project Festival Musiq3 sterker dan ooit en is zijn missie nog relevanter en natuurlijker. Artiesten en publiek van verschillende gemeenschappen samenbrengen, het plezier van een ontmoeting en muzikale ontdekkingen delen en de rijkdom van verscheidenheid vieren door bruggen te bouwen, daarvoor nodigt het team van het Festival u een weekend lang uit.

We verloochenen zeker onze wortels en onze afkomst niet, maar we zetten ons wel af tegen discours die verdeling zaaien. Het Festival zet openheid centraal en draagt zo op zijn manier bij aan de uiting van diversiteit.

Meer informatie: rtbf.be/musiq3

Affiche Festival Musiq’3