Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Fidelio op zondag 1 december

Fidelio op zondag 1 decemberBlijf verwonderd!

In onze imaginaire opera genieten we van de stemmen van mezzosopraan Elina Garança, sopraan Patricia Petibon, tenor Jeremy Ovenden, bariton José Van Dam en van vele andere stemmen. We maken kennis met een nieuwe opname van Purcell’s King Arthur. Het is uitkijken naar de nieuwe producties van zowel Les Contes d’Hoffmann in de Munt als Rusalka in Opera Vlaanderen en blijf zeker luisteren om kans te maken op vrijkaarten voor een solorecital met sopraan Jodie Devos.
sopraan Jodie DevosAnthony Dehez/ Photo News

sopraan Jodie Devos

In het concert dat erop volgt, focussen we op de nieuwe opname van tenor Reinoud Van Mechelen met repertoire van een 18e eeuwse zanger genaamd Dumesny. Het is ook genieten van de cd Douce France met mezzosopraan Anne-Sophie Von Otter. We vergeten ook de heilige man sint Niklaas niet en Wannes Van de Velde zingt enkele liederen.

 

Fidelio

Fidelio, uw trouwe gezel op zondagmiddag, neemt u mee in een denkbeeldige opera met alles erop en eraan: een spetterende ouverture, een aandoenlijke aria, een dromerig duet of een levendig ensemble. Een imaginair concert krijgt u er bovenop met heel wat kamermuziek, concerto’s of symfonisch werk en de zangers blijven aanwezig om ons een liedbundel aan te prijzen, een cantate of aanstekelijke koormuziek en wie weet ook nog een verrassend toemaatje.

Presentatie: Sylvia Broeckaert

Samenstelling: Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via fidelio@klara.be

Fidelio, elke zondag van 14 tot 18 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.