Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Fidelio op zondag 12 december

Fidelio op zondag 12 decemberKlassieke muziek

Naast enkele hoogtepunten uit Norma van Bellini (vanaf vandaag in de Munt) en uit La Bohème (nu in Opera Ballet Vlaanderen), hoort u vandaag ook een nieuwe keuze van Klara: de cd Séguedilles met de Franse mezzosopraan Marianne Crebassa. Zowel operafragmenten als liederen zijn daarop te horen uit het Spaanse en Frans-Spaanse repertoire.
mezzosopraan Marianne CrebassaERATO

mezzosopraan Marianne Crebassa

Vandaag genieten we van de weinig opgenomen liederen van de Catalaan Federico Mompou: Combat del Somni, het gevecht van de dromen: dromerige, langoureuze muziek over de liefde natuurlijk, what else ….
Mompou componeerde de liederen in het midden van de jaren veertig, op tekst van Josep Ganès. Later in 1965 maakte hij een orkestrale begeleiding van de pianopartij.

Marianne Crebassa heeft een donker timbre van een zeldzame schoonheid en klasse. Wat ze met dit godsgeschenk (haar stem) doet is bovendien van een superieure muzikaliteit en buitengewoon raffinement. 

Fidelio

Fidelio, uw trouwe gezel op zondagmiddag, neemt u mee in een denkbeeldige opera met alles erop en eraan: een spetterende ouverture, een aandoenlijke aria, een dromerig duet of een levendig ensemble. Een imaginair concert krijgt u er bovenop met heel wat kamermuziek, concerto’s of symfonisch werk en de zangers blijven aanwezig om ons een liedbundel aan te prijzen, een cantate of aanstekelijke koormuziek en wie weet ook nog een verrassend toemaatje.

Presentatie: Sylvia Broeckaert

Samenstelling: Sylvia Broeckaert

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via fidelio@klara.be

Fidelio, elke zondag van 15 tot 18 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.