Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Fien Troch - Home

Fien Troch - HomeKunst & Cultuur

Het was sinds het Filmfestival van Venetië, waar Fien Troch de prijs voor beste regie kreeg, uitkijken naar het moment dat haar nieuwste film Home hier in de zalen kwam. En nu kan je hem eindelijk gaan bekijken! Ook onze filmrecensent Jeroen Struys is dolenthousiast.
Beeld uit 'Home'

'Home'

Dat het een vrolijke film zou zijn, moesten we niet verwachten na haar vorige films Kid en UnspokenFien Troch toont in Home hoe het is om als puber op te groeien en je nergens thuis te voelen en schetst op een hele treffende manier de generatiekloof tussen de jongeren en de volwassenen om hen heen.

Het verhaal begint bij Kevin, die na een tijd in een instelling gezeten te hebben, thuis niet meer welkom is. Zijn tante vangt hem op, maar ook daar voelt hij zich niet begrepen. Kevin trekt dan maar vooral op met zijn neef Sammy en zijn vriend John, die thuis constant in de clinch ligt met zijn manipulatieve moeder. 

Home is vanaf vandaag te zien in de zalen.

Jeroen Struys over Home

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.