Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
'Filles de joie' is Belgische inzending voor de Oscars

'Filles de joie' is Belgische inzending voor de OscarsKunst & Cultuur

De film 'Filles de joie' van Frédéric Fonteyne en Anne Paulicevich is de Belgische inzending voor de Oscars. De Franstalige film vertelt het verhaal van drie vrouwen die een dubbelleven leiden in de seksindustrie.
Foto van een van de personages die buiten in een tutu van de zon staat te genieten.

Op 15 maart weten we of de film ook de shortlist haalt voor voor 'Beste Buitenlandse Film'.

"Filles de joie" kan je vertalen als meisjes van plezier. De film gaat dan ook over drie vrouwen in de seksindustrie. Axelle, Dominique en Conso steken elke dag de grens over van Frankrijk naar ons land om hier hun geld te verdienen. Maar de vrouwen delen ook een geheim dat hen verbindt.

De hoofdrollen worden vertolkt door Sara Forestier, Noémie Lvovsky en Annabelle Lengronne. Voor regisseur Frédéric Fonteyne is het zijn zesde langspeelfilm, na onder meer "Une liaison pornographique" en "Tango libre". Het is zijn eerste samenwerking met Anne Paulicevich.

De film was in avant-première te zien op het internationaal filmfestival van Rotterdam. "Filles de joie" werd als Oscarkandidaat geselecteerd door een nationale jury, waarin zowel leden van de Vlaamse als van de Franse gemeenschap zetelen.

Op 15 maart weten we of de Belgische inzending ook op de shortlist terechtkomt en dus kans maakt op een Oscar. De 93e ceremonie van de Oscars zal plaatsvinden op 25 april in het Dolby Theater in Los Angeles.

Bekijk hieronder de trailer.

© VRT NWS

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.