Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Filmfestival van Cannes kleurt Belgisch

Filmfestival van Cannes kleurt BelgischKunst & Cultuur

Op 17 mei 2022 start het filmfestival van Cannes. En dat kleurt nu al tricolore met drie Belgische films in competitie. Onze filmman Lieven Trio zit in Cannes. Niet op het strand maar op de eerste rij!
rv

-

Op 17 mei 2022 start het filmfestival van Cannes. En dat kleurt nu al tricolore met drie Belgische films in competitie. "Tori et Lokita" van de broers Dardenne. Die heren weten hoe ze in Cannes kunnen winnen. Dan "Close", de nieuwste film van Lukas Dhont die met “Girl” hoge ogen gooide. En Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch mogen hun smoking en galajurk opstrijken. Ook hun film, "Le otto montagne", maakt kans op de Gouden Palm. "Le otto montagne" is de verfilming van “De acht bergen”, de roman waarmee Paolo Cognetti zichzelf naar de hemel schreef. En nu we toch bezig zijn: ook “Rebel”, de nieuwe film van Adil en Bilall gaat in Cannes in première. Niet in competitie maar wel voor de ogen van de hele wereldpers. Onze filmman Lieven Trio zit in Cannes. Niet op het strand maar op de eerste rij!

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.