Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

Flamenco festival in Bozar

Flamenco festival in BozarKunst & Cultuur

Deze week waait er een Andalousische wind door Brussel, want van 2 tot en met 4 maart loopt het eerste Bruselas Flamenco Festival in en rond Bozar. Guido Declercq is flamencokenner en mede-organisator. Hij kwam vanmorgen bij Sieglinde op de koffie om uit te leggen welke rijkdom de flamenco vandaag biedt.
Affiche van het Bruselas Flamenco Festival

Affiche van het Bruselas Flamenco Festival

Want flamenco is zo veel meer dan wat handengeklap en gestamp met voeten. Guido Declercq is bezieler van de VZW La Barraca en schreef ook het boek 'Naar Andalousië...op het ritme van flamenco'.

Op dit allereerste Bruselas Flamenco Festival kan je ontdekken dat er veel stijlen en temperamenten binnen de flamenco zijn. Zo dompelt het openingsconcert u onder in de sacrale sfeer van de 'saeta's', de flamencomuziek die wordt gespeeld tijdens de goede week.

Maar er is ook betoverende flamencodans door onder meer de flamboyante Eva Yerbabuena, concerten van o.a. topgitarist Gerardo Nuñes, maar ook van jong en veelbelovend talent. En daarnaast nog film, een masterclass en zelfs eten en drinken in een echte 'taberna flamenca'.

Alle info en tickets vindt u hier.

 

Guido Declercq over het Bruselas Flamenco Festival

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek, samen met Cara of Sieglinde, wat Klara vandaag voor u in petto heeft. 

Presentatie: Cara Van der Auwera / Sieglinde Michiel

Samenstelling: Els Van Hoof

Contact: espresso@klara.be