Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Flanders Recorder Quartet: The Final Chapter

Flanders Recorder Quartet: The Final ChapterKunst & Cultuur

Het Flanders Recorder Quartet [Vier op ’n rij] besloot in de zomer van 2016 op een hoogtepunt [na 30 jaar] het ensemble te beëindigen. In 2017 en 2018 volgt een uitgebreide afscheidstournee.

Flanders Recorder Quartet

Met het concertprogramma Final Chapter levert het Flanders Recorder Quartet haar visitekaartje voor een laatste maal af. De traditie wil dat het ensemble elk jubileumjaar een nieuw programma voorstelt dat niet alleen een vurig pleidooi is voor het instrument, maar eveneens de zinnen van de luisteraars – kenners, liefhebbers èn toevallige passanten – streelt en hun harten sneller laat slaan. Meerdere eeuwen passeren de revue, geuren en kleuren vullen mekaar aan of geven aanleiding tot een contrasterend muzikaal bouwwerk. In het concert komen transcripties van orgel- en traversomuziek aan bod. Composities zijn afwisselend oud en nieuw, met twee tot de verbeelding sprekende compositieopdrachten; de onverwachte noot is voor het up-tempo swing repertoire. Final Chapter staat voor één groot blokfluitfeest; een laatste salvo kleurrijke vuurpijlen in de nacht.
Met werk van Michael Praetorius, Pieter Campo, Johann Herman Schein, Joseph Bodin de Boismortier, Sören Sieg, J.S. Bach en Louis Prima.
Wij zijn bijzonder trots dat FRQ gekozen heeft om het allerlaatste concert in Zolder te laten doorgaan. Niet zo vreemd natuurlijk vermits Tom Beets afkomstig is van Heusden-Zolder.

Na het concert bieden wij graag een afscheidsdrink aan.
Zondag 27 mei 2018 • 16u • kerk Zolder

Flanders Recorder Quartet
The Final Chapter – 30 jaar Flanders Recorder Quartet
Jubileum & Afscheid – allerlaatste concert in België!