Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Speel mee met onze fotowedstrijd - laatste kans!

Speel mee met onze fotowedstrijd - laatste kans!Blijf verwonderd!

Niet alleen de scholen schieten weer uit de startblokken, maar ook de muziekacademies mogen weer een hoop enthousiaste leerlingen ontvangen. Voor een hele groep leerlingen is het hun eerste kennismaking met hun instrument en zullen ze - na wat oefening – die eerste aarzelende noten uit hun instrument persen. En of het nu een blokfluit, een cello, saxofoon of drumstel is, ze zullen hun instrument nog vele jaren koesteren.
© Rawpixel

Stockfoto van een meisje en een piano

Bezorg ons via de Klara-app een mooie, grappige, kunstzinnige of ontroerende foto waarop een muziekinstrument centraal staat. Dat kan een foto zijn van het eerste optreden van uw kleindochter of een foto van de fanfare waarin broerlief het beste van zichzelf geeft. Maar misschien ook wel een foto van uw schoonvader die met zijn covergroep elk weekend een zaal of tent platspeelt. Of natuurlijk de kat die de toetsen van de piano geweldig vindt om zich languit op neer te vlijen. En heeft u zelf geen instrument in huis: dan mag u gerust even rondvragen in uw omgeving, of misschien gewoon zelf creatief zijn. Want met een aantal glazen met water, is uw instrumentenprobleem al meteen opgelost... 

Alle foto's zijn welkom via onze Klara-app. Geef in een berichtje zeker wat meer uitleg over de foto: wie zien we, waar is de foto gemaakt, wat is het verhaal bij de foto…

U kan foto's insturen tot maandagavond 15 oktober om middernacht. In de loop van de week nadien krijgt u dan een selectie van de inzendingen te zien op onze website en sociale media-kanalen en eind oktober beloont onze jury nog een aantal inzenders met een prijs.

Werkt die Klara-app op mijn toestel en waar moet ik die app gaan zoeken?

De Klara-app is gratis beschikbaar voor Android en iOS. Heeft u de Klara-app nog niet gedownload? Klik dan hier en we leggen u haarfijn uit waar u de app kan vinden, en wat u er allemaal mee kunt doen.
Via de app is het héél eenvoudig om foto's die u met uw toestel maakt, meteen naar ons door te sturen. Vandaar dat die optie onze voorkeur krijgt. 

Wat als ik geen smartphone heb? Of als dat ding niet doet wat ik vraag?

Geen nood, heeft u geen smartphone, of is het toch te ingewikkeld om uw foto op dat toestel te krijgen? Dan mag u alles doormailen naar instrument@klara.be. Maar vergeet ook hier de extra informatie niet aub, en vermeld zeker ook uw naam, adres en liefst ook telefoonnummer. Wij gebruiken die info alleen voor de opvolging van deze actie.

En om echt alle opties open te houden, kan u (wel alleen in uiterste nood) uw foto zelfs per post opsturen. En die mag u dan laten bezorgen op het onderstaande adres:

Klara - Fotowedstrijd
1043 Brussel

Reageren via de Klara-app: enkele praktische tips

En nog wat praktische informatie over de reageerfunctie: om berichten te kunnen sturen, moet u 1x registreren met uw VRT-profiel (dat gebruikt u bv. ook voor VRT NU, maar ook voor alle wedstrijden op de site), en vanaf dan kan u uw inzending naar onze redactie sturen. En wij kunnen zeer makkelijk een persoonlijk antwoord terugsturen. Twijfelt u of u al een VRT-profiel heeft, of bent u echt compleet het wachtwoord vergeten, dan raden we u aan om eerst gewoon even rechtstreeks naar profiel.vrt.be te surfen. Daar kan u heel uw profiel aanvullen of bewerken, en daar staat natuurlijk ook een'wachtwoord vergeten'-optie. 

Andere voordelen van de Klara-app

En moeten we nog meer voordelen van de app oplijsten? Moet u even naar de bakker of de supermarkt, en hebben ze daar een andere radio die door de luidsprekers te horen is, dan kan u dankzij de app (en oortjes of een hoofdtelefoon) gewoon Klara blijven volgen. Oh ja, en en hadden we al gezegd dat u dan zelfs wereldwijd naar ons kan luisteren?

Doe mee met de Klara-app wedstrijd

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Cara Van der Auwera / Sieglinde Michiel / Clara De Decker

Samenstelling week: Els Van Hoof
Samenstelling weekend: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.

Iedereen Klassiek

Loopt u soms verloren in de wijde wereld van de klassieke muziek of bent u wel geïnteresseerd maar weet u niet waar te beginnen? Of walst u gewoon graag door de kamer op dat ene onovertroffen ballet? Dan is Iedereen Klassiek voor u geknipt. Maar ook wie verbluffende ontdekkingen wil doen in het minder bekende repertoire moet zeker luisteren. Iedereen welkom in Iedereen Klassiek!

Presentatie: Sander De Keere

Samenstelling: Sander De Keere

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via iedereenklassiek@klara.be

Elke zondag, telkens van 14 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien zijn de uitzendingen nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.