Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Bekijk de inzendingen voor onze fotowedstrijd

Bekijk de inzendingen voor onze fotowedstrijdBlijf verwonderd!

In september mochten ook de muziekacademies weer een hoop enthousiaste leerlingen ontvangen. Voor een hele groep leerlingen was het hun eerste kennismaking met hun instrument en zullen ze - na wat oefening – die eerste aarzelende noten uit hun instrument persen. En of het nu een blokfluit, een cello, saxofoon of drumstel is, ze zullen hun instrument nog vele jaren koesteren.
© Rawpixel

Stockfoto van een meisje en een piano

Klara lanceerde een fotowedstrijd met de vraag om ons een mooie, grappige, kunstzinnige of ontroerende foto te bezorgen waarop een muziekinstrument centraal staat. En we hebben honderden foto's gekregen. Die kan u hieronder allemaal bekijken en de prijswinnaars werden ondertussen persoonlijk verwittigd. Er hoeft niet gestemd te worden, maar u kan de foto's natuurlijk wel delen via de knoppen onderaan de detailpagina.

Heeft u een foto doorgestuurd, maar staat hij er niet tussen? Er kan altijd iets foutgelopen zijn en er zijn ook een aantal mails zonder bijlage aangekomen of zonder de gevraagde gegevens. Stuur hem dan nog even opnieuw door via de gratis Klara-app (klik hier en lees hoe u die app kan downloaden) of via instrument@klara.be. Let op: dit geldt niet voor nieuwe foto's. Die zijn voor een volgende keer...

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.

Iedereen Klassiek

Loopt u soms verloren in de wijde wereld van de klassieke muziek of bent u wel geïnteresseerd maar weet u niet waar te beginnen? Of walst u gewoon graag door de kamer op dat ene onovertroffen ballet? Dan is Iedereen Klassiek voor u geknipt. Maar ook wie verbluffende ontdekkingen wil doen in het minder bekende repertoire moet zeker luisteren. Iedereen welkom in Iedereen Klassiek!

Presentatie: Tom Verheyden

Samenstelling: Greet Van 't veld

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via iedereenklassiek@klara.be

Elke zondag, telkens van 14 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien zijn de uitzendingen nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.