Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Frederik Neyrinck zoekt naar nieuwe kleuren en klanken in ‘WILD’

Frederik Neyrinck zoekt naar nieuwe kleuren en klanken in ‘WILD’Blijf verwonderd!

De van Wevelgem afkomstige componist Frederik Neyrinck schreef muziek voor de magisch-realistische theatervoorstelling ‘WILD’ van Lucas Derycke. Naar aanleiding van deze voorstelling die op 12 februari voor het eerst op de planken verschijnt, komt Frederik Neyrinck in gesprek met Olav Grondelaers op maandag 7 februari. Ontdek de Belgische componist en ‘WILD’ in Music Matters.
Jan Stragier

Frederik Neyrinck

Op 12 februari gaat de magisch-realistische theatervoorstelling ‘WILD’ van Lucas Derycke in première in CC De Steiger te Menen. De voorstelling lag echter al meerdere maanden klaar, maar omwille van de pandemie werd vorig jaar enkel een cd met de muziek van Neyrinck uitgebracht. 'WILD' gaat over een vrouw die op zoek is naar haar plaats in de natuur tijdens een schoolreis met een groep leerlingen. 's Nachts trekt iets haar naar buiten en haar lichaam zet aan tot wegrennen zonder een duidelijk einddoel. Lucas Derycke liet zich hiervoor inspireren door zijn vele wandelingen in België en in het buitenland en door de Duitse film 'Wild' van Nicolette Krebitz in de capibara-scène; deze film verhaalt over een vrouw die een intense relatie met een wolf aangaat. In ‘WILD’ gaat Neyrinck op zoek naar nieuwe klanktransformaties en tracht hij de onmogelijkheid om te verdwalen en de moeilijkheid om het menszijn opzij te schuiven, te verklanken. Neyrinck werkte hierbij samen met drie muzikanten van I SOLISTI, Seraphine Stragier (cello), Bertel Schollaert (saxofoon) en Tom De Cock (percussie). Op scène staat acteur Matthias Van de Brul en de stem van de protagonist vertolkt Ellis Meeusen.

In februari staan vijf voorstellingen gepland. De première vindt plaats op 12 februari in CC De Steiger. Op dezelfde dag kan je tussen 15u en 18u een lezing van Frederik Neyrinck bijwonen. Je kan je hier gratis inschrijven. 'WILD' is verder nog te zien op 18 februari in 30CC/Wagehuys in Leuven, op 24 februari in GC De Kriekelaar in Schaarbeek, op 25 februari in CC W:Halll in Sint-Pieters-Woluwe en op 27 februari in CC Strombeek. Ook tijdens het volgende seizoen zal de voorstelling nog te bezoeken zijn. Daarnaast kan je aan het begin van het Klara festival de voorstelling 'Rhapsody' van Wim Kayzer, Josse De Pauw, LOD muziektheater en met Frederik Neyrinck in het KVS bijwonen. 

Meer informatie over 'WILD' vind je hier.

 

Herbeluister hieronder het gesprek met Frederik Neyrinck in Music Matters.

2022-02-07 Frederik Neyrinck
Frederik Neyrinck
Frederik en Olav in de studio

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Vincent Goris

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.