Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Nu op Klara:

Ga met Espresso 4x naar Philippe Herreweghe

Ga met Espresso 4x naar Philippe HerrewegheKunst & Cultuur

Philippe Herreweghe, dirigent en bezieler van het alom geprezen Collegium Vocale Gent, wordt op 2 mei 70 jaar. Dat wordt gevierd met vier feestelijke concerten op drie verschillende locaties in Antwerpen. En u kan een duo-abonnement winnen voor deze concertreeks!
Foto van Philippe Herreweghe

Philippe Herreweghe. Foto (c) Michiel Hendryckx

Wanneer moet u zich vrijmaken?
 
Op zaterdag 29 april. Dan brengt Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herreweghe 16e en 17e eeuwse madrigalen van Monteverdi in AMUZ. 
 
Op zaterdag 6 mei. Dan staat Philippe Herreweghe voor het Orchestre des Champs-Elysées in de vernieuwde Koningin Elisabethzaal. Ze spelen grote kleppers als ‘die Kunst der Fuge’ van J.S. Bach, ‘Concerto voor piano en orkest n°24’ van W.A.Mozart en de 3e Symfonie van Ludwig van Beethoven (ook bekend als ‘Eroica’). 
 
Op zaterdag 13 mei. Dan brengen het koor en orkest van Collegium Vocale Gent samen de Hohe Messe van J.S.Bach in deSingel. 
 
Op vrijdag 19 mei. Dan brengen Collegium Vocale Gent en het Antwerp Symphony Orchestra samen een avontuurlijk programma in de Koningin Elisabethzaal: ‘On a Day’ uit: Sonnets to Sundry Notes of Music van Luc Brewaeys, ‘Tristia’ van Hector Berlioz en de 9e symfonie van Ludwig van Beethoven.
 
Geef hieronder een antwoord op de 6 meerkeuzevragen en de schiftingsvraag.
 
Meespelen kan tot zondagavond 23 april om middernacht.
 
De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek, samen met Cara of Sieglinde, wat Klara vandaag voor u in petto heeft. 

Presentatie: Cara Van der Auwera / Sieglinde Michiel

Samenstelling: Els Van Hoof

Contact: espresso@klara.be