Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Ga op uw balkon staan en lees een manifest!

Ga op uw balkon staan en lees een manifest!Blijf verwonderd!

Dat is toch wat Robert Menasse en Ulrike Guérot, de bedenkers van het European Balcony Project willen. Deze namiddag om vier uur moet het gebeuren, op balkons over heel Europa. Dan wordt er een Europese republiek uitgeroepen die mensen moet samenbrengen in plaats van staten. En u kan meedoen!
europeanbalconyproject.eu

The European Balcony Project

In 1918 werden verschillende republieken uitgeroepen, zoals die van Beieren, de Weimarrepubliek, de Oostenrijks-Hongaarse republiek, … en het was een groot momentum voor allerlei burgerbewegingen. Met het European Balcony Project willen Menasse en Guérot dit moment herdenken, maar vooral ook nieuw leven inblazen. De Europese burgers moeten hun toekomst, hun lot en de Europese democratie niet in handen te laten van de Europese Raad, maar in eigen handen nemen. De Europese gemeenschap gaat niet over het integreren van landen, maar over het verenigen van mensen.

De tekst van het manifest is in 20 talen, waaronder ook het Nederlands, terug te vinden via deze link. U wordt dus warm opgeroepen om op zaterdag 10 november om 16.00 uur uw raam te openen en het manifest voor te dragen voor al wie het wil of kan horen. Mocht u liever luisteren dan declameren, het manifest wordt o.a. ook voorgelezen aan Bozar en NT Gent. Daar worden aansluitend ook debatten georganiseerd. 

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.