Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Gedichtendag op Klara

Gedichtendag op KlaraBlijf verwonderd!

Op donderdag 26 januari is het Gedichtendag. Ook Klara is die dag uit verzen opgetrokken. Met Pat Donnez als poëziecurator en een lijvig gesprek met Peter Verhelst in Pompidou.
Pat Donnez leest op Gedichtendag zijn favoriete poëzie op Klara

Pat Donnez leest op Gedichtendag zijn favoriete poëzie op Klara

Pat Donnez leest op Gedichtendag zijn favoriete poëzie op Klara

Radiomaker en dichter en auteur Pat Donnez publiceerde onlangs de goed ontvangen dichtbundel Radeloos en betoverd (uitgeverij Vrijdag).

Hij leest de hele Gedichtendag lang op Klara een eigenzinnige keuze voor uit de poëzie die hem ook na vele malen herlezen blijft achtervolgen.

Van de in subtiele ironie verpakte weemoedigheid van Richard Minne tot de bittere zelfspot van Menno Wigman.

Van Espresso tot Late Night.

Espresso

Espresso houdt u in de aanloop naar de Poëzieweek op de hoogte over de Herman De Coninckprijs en de VSB-poëzieprijs. Op Gedichtendag wordt u gewekt met recente poëzie.

Pompidou

Chantal Pattyn praat een uur met Peter Verhelst. In de bloemlezing 'Koor' maakt hij een persoonlijke selectie uit 30 jaar dichterschap.

Late Night Shift

Bart Vanhoudt en Gerrit Valckenaers brengen een ode aan Hugo Claus. Met gedichten, hommages, film- en toneelmuziek van Frédéric Devreese, Willem Breuker en Karel Goeyvaerts. En ook Charlie Parker, Chet Baker en Charlie Mingus mogen niet ontbreken…