Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
"Geef mij maar Vivaldi met muzikanten uit Brecon, waar ik pianostemmer ben geworden"

"Geef mij maar Vivaldi met muzikanten uit Brecon, waar ik pianostemmer ben geworden" Klassieke muziek

Elke zondagochtend tijdens Klara Staat Op (7-10u) vraagt Sander De Keere naar de favoriete ochtendplaat van een interessant persoon. Deze week kiest pianostemmer en tekenaar Herr Seele voor Vivaldi. Met wel een heel bijzondere reden.
Een foto van Herr Seele Filip Meutermans

Herr Seele

Herr Seele, geboren als Peter van Heirseele is een man van vele talenten. Hij is namelijk onder meer kunstenaar, striptekenaar, programmamaker, scenarioschrijver, presentator, mediafiguur, pianostemmer, -hersteller en -verzamelaar. Hij staat vooral bekend als de tekenaar van de absurde strip Cowboy Henk. Een zeer divers man dus, met een zeer rijke kennis aan alles wat hem interesseert. 

Muziek heeft altijd een grote rol gespeeld in Herr Seele zijn leven. Hij volgde de tweejarige opleiding pianostemmen aan de Ystrad Mynach School in Brecon, Wales. Deze periode in Wales heeft hem enorm beïnvloed, vandaar ook zijn keuze voor de ochtendplaat van deze zondag (5 september 2021). De punk scene en de rock 'n roll is immers te merken in zijn keuze voor klassieke muziek. 

 

 

Herr Seele kiest zijn zondagochtendplaat

Klara Staat Op

Klara Staat Op met Katleen Van Bavel

Met rustige tred presenteert Katleen de beste muziek bij je ochtendrituelen: een mix van klassieke muziek, oude en nieuwe opnames, opgefrist met andere kleuren en pigment. Elke week dringt ze binnen in de muzikale ziel van een muzikant.

Samenstelling: Katleen Van Bavel
Presentatie: Katleen Van Bavel

 

Klara Staat Op met Sander De Keere

In een ietwat hogere versnelling serveert Sander een soundtrack bij je ontbijt met nieuwe en tijdloze platen; met muzikale weetjes en ontdekkingen. Met welke klassieke muziek begin je welgezind aan je zondag? Wat is jouw ideale ontbijtplaat?

Samenstelling: Sander De Keere
Presentatie: Sander De Keere

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via info@klara.be.

Elke zaterdag en zondag van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.