Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Geen Biënnale van Venetië in 2020

Geen Biënnale van Venetië in 2020Kunst & Cultuur

De Architectuurbiënnale van Venetië wordt uitgesteld naar 2021. En daardoor moet ook de Biënnale voor beeldende kunst een jaartje opschuiven, naar 2022.
© La Biennale di Venezia

De paviljoenen van de Biënnale van Venetië zullen deze zomer leeg blijven

De Biënnale van Venetië is afwisselend gewijd aan beeldende kunst en architectuur. In 2020 was het de beurt aan de architectuurbiënnale, en die had oorspronkelijk moeten openen op 23 mei. De coronapandemie maakte dat onmogelijk. De opening werd in eerste instantie uitgesteld tot 29 augustus. De Biënnale zou in dat scenario amper drie maanden in plaats van zes maanden duren.

Ondertussen moeten de organisatoren van de Biënnale toegeven dat ook dat niet zal lukken. De voorbereidingen aan de Biënnale beginnen maanden op voorhand. Er moeten medewerkers en objecten van over de hele wereld naar Venetië vliegen. Dat is in de huidige omstandigheden niet mogelijk.

Bovenbouw Architectuur, het bureau dat normaal het Belgische paviljoen zou invullen, moet de plannen dus nog wat langer opbergen. De volgende architectuurbiënnale staat nu gepland van 22 mei tot en met 21 november 2021.

Dat heeft ook gevolgen voor de Biënnale voor beeldende kunsten. Die kan niet tegelijk met de architectuurbiënnale plaats vinden, en schuift dus ook een jaar op, naar 2022.

 

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Nicky Aerts brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.