Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Geert D'hollander wint The King's Singers New Music Prize

Geert D'hollander wint The King's Singers New Music PrizeBlijf verwonderd!

Beiaardier Geert D'hollander ruilde België in voor het zonnige Florida, waar in het midden van de prachtige Bok Tower Gardens een uitzonderlijke beiaard staat. Naast beiaardier is hij ook componist, en zo won hij met zijn nieuwe compositie "When all falls silent" recent The King's Singers New Music Prize.
© Michael Potthast

Geert D'hollander

Beiaardier Geert D’hollander woont en werkt al bijna 10 jaar In Florida, in Bok Tower Gardens, een van de mooiste sub-tropical gardens in de wereld met een uitzonderlijk mooie en zware beiaard. Hij won een compositieprijs in het leven geroepen door The King’s Singers: The New Music Prize.

Geert D'hollander creëerde speciaal voor The King's Singers, die hij al jaren bewondert, de compositie "When all falls silent" - gebaseerd op het gelijknamige gedicht van Toni Silvestri. Het gedicht opent met de woorden “When all falls silent” en eindigt met ”I am harmony” en deed Geert denken aan hoe hij zich voelt in de Bok Tower Gardens. 

Het bekroonde werk wordt op 28 februari uitgevoerd op het Sacred Choral Music Festival in Washington en via stream uitgezonden.

25/02/2021 - Geert D'hollander wint The King's Singers New Music Prize
Hoe het voelt om mijn werk te horen zingen door The King's Singers? Ik vergelijk het graag met een hondertal mensen die in lijn staan aan te schuiven voor Picasso, elk met een klein portretje, en Picasso kiest er het jouwe uit. Dat gevoel, dat niveau, dat is echt onwaarschijnlijk.
Geert D'hollander

Music Matters

Een langoureus en genereus muziekprogramma met klassiek maar ook jazz en world. Olav Grondelaers meandert tussen allerhande ‘muziekaangelegenheden’ en zet daar waar nodig een uitroepteken. Want: music matters, muziek maakt het verschil!

Presentatie en redactie: Olav Grondelaers

Muzieksamenstelling en redactie: Marc Van Rompaey

Eindredactie: Liesbet Vereertbrugghen

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via music@klara.be

Van maandag tot en met donderdag van 12 tot 14 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 4 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.