Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Geert Mak over 'Grote Verwachtingen' - Aflevering 1

Geert Mak over 'Grote Verwachtingen' - Aflevering 1Blijf verwonderd!

In 'Grote Verwachtingen' bestudeert Geert Mak de grote gebeurtenissen in Europa tussen 1999 en 2019. In aflevering 1 van deze vijfdelige reeks vraagt Nicky Aerts wat hem opviel tijdens het schrijven van dit boek.

Nicky Aerts vraagt Geert Mak uit over zijn boek 'Grote Verwachtingen'

In 1999 reisde schrijver en journalist Geert Mak door Europa. Het werd een inspectietocht: hoe lag het continent erbij aan het einde van de woelige 20ste eeuw? Daaruit groeiden het bejubelde boek en de tv-reeks In Europa

Er volgden andere boeken. In 'Reizen zonder John' nam Mak de Verenigde Staten onder de loep, en in 'De levens van Jan Six' verdiepte hij zich in het wel en wee van de rijke Amsterdamse familie Six. Maar ondertussen stond de actualiteit niet stil, en het journalistieke instinct dreef Geert Mak opnieuw de Europese straten op.

In 'Grote Verwachtingen' brengt hij een synthese van de grote crisissen die Europa troffen sinds 1999. Het gaat over de impact van 9/11, de uitbreiding van de Europese Unie, het gekissebis over een Europese grondwet, de oorlogen in Georgië en Oekraïne, de Brexit en nog veel meer. 

Hoe begon Geert Mak aan dit project en wat waren voor hem de grootste verrassingen? Dat horen we in aflevering 1 van deze reeks rond het boek 'Grote verwachtingen'.

Beluister de podcast hieronder of in de Klara-app!

Geert Mak over 'Grote Verwachtingen' - Aflevering 1
Klik hier om dit audiobestand te downloaden

Pompidou

Klara’s dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst. Chantal Pattyn en Heleen Debruyne brengen uiteenlopende gasten rond de tafel onder het motto ‘Alles voor de kunst!’

Presentatie: Chantal Pattyn / Heleen Debruyne

Samenstelling: Chantal Pattyn

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via pompidou@klara.be

Van maandag tot en met donderdag, telkens van 17 tot 18 uur op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.