Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Gele zaal // Beel hoog

Gele zaal // Beel hoogBlijf verwonderd!

In de Gele zaal heeft Christophe Vekeman het over 'de nerveuze liefde'.
Foto van Christophe Vekeman

Christophe Vekeman. Foto (c) VPRO

In Christophe Vekeman en de nerveuze liefde gaat de schrijver, dichter, cowboy en Pompidou-boekenlezer op zoek naar het wezen van vier fascinerende vrouwenfiguren in evenveel Nederlandse romans die het licht zagen omstreeks 1900: Eline Vere van Louis Couperus, Van de koele meren des doods van Frederik van Eeden, Liefdeleven van Marcellus Emants en Eva van Carry van Bruggen. Wat hebben deze meesterwerken ons te leren over de tijd waarin zij verschenen? Hoe relevant zijn zij vandaag nog? Ervaren wij liefdesrelaties, seksualiteit en de verschillen tussen man en vrouw nu werkelijk zo anders dan toen?

Vekeman wordt in zijn zoektocht bijgestaan door o.m. literatuurhistoricus en Revebiograaf Nop Maas, schrijfster, Vuile Lakens-blogster en Klaramedewerkster Heleen Debruyne, journaliste Anna Luyten, De Standaardrecensent Mark Cloostermans, literatuurcriticus Jan Fontijn en psychiater Dirk De Wachter.

Sopraan An De Ridder zingt bekende opera-aria’s op het lijf geschreven van listige, hysterische of nerveuze vrouwen. Jeanne-Milette Cilliers begeleidt haar op piano.

13.30 – 14.20 uur
15.00 – 15.50 uur
16.30 – 17.20 uur
18.00 – 18.50 uur

Surf naar klara.be/klaraindesingel voor alle details

Klik hier om het programmaboekje te downloaden in PDF-formaat