Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Gent in 2024 gaststad van grootste Europese jazzconferentie

Gent in 2024 gaststad van grootste Europese jazzconferentieJazz

In september 2024 komen honderden mensen uit de Europese jazzsector naar Gent voor The European Jazz Conference. Daar zullen professionals met elkaar van gedachten wisselen en kunnen de Belgische jazzmuzikanten zich meteen presenteren voor concertorganisatoren uit heel Europa.
belga

The European Jazz Conference

Meer dan 170 organisaties uit meer 34 landen zakken in september 2024 af naar Gent voor Europese jazzconferentie. Het gaat om festivals, clubs, concertorganisaties, promotoren en nationale organisaties die de mogelijkheid krijgen om eens van mening te wisselen.

Artistiek directeur Wim Wabbes van de Gentse concertzaal De Handelsbeurs is tegelijk ook voorzitter van het Europe Jazz Network, de organisatie achter het evenement. “Het feit dat Gent dit nu binnenhaalt, heeft niets met mij te maken”, vertelt Wabbes aan Radio 2 Oost-Vlaanderen. “Er waren nog heel wat andere kandidaten, maar toch heeft Gent het gehaald, vanwege de goede infrastructuur, concertzalen en toeristische troeven.”

Ook voor het grote publiek

De conferentie van vier dagen maakt tijd voor netwerkmomenten, werkgroepen en paneldiscussies maar er komen ook showcases voor Belgische jazzmuzikanten. Daar zijn behalve de Europese professionals ook het grote publiek welkom. De selectie van welke bands er gaan optreden, moet nog worden gemaakt.

JazzLab, Handelsbeurs, VI.BE en Muziekcentrum De Bijloke zijn samen gastheer van dit prestigieuze event, het grootste in zijn soort in Europa. The European Jazz Conference zal van 12 tot en met 15 september 2024 in Gent plaatsvinden.

Lees meer op VRTNWS