Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Ghosteen

GhosteenBlijf verwonderd!

Valckenaers & Vanhoudt deze week met ongehoorde muziek van Penguin Cafe, Komitas, Max Richter, Bill Frisell, Black String, Oliver Coates, OHIO, Kaija Saariaho, Devendra Banhart, Girma Yifrashewa, Oddarrang, Tom Jenkinson, Joshua Redman & Brooklyn Rider èn Nick Cave. Twee tracks uit zijn nieuwe zeer beklijvende plaat 'Ghosteen', een troost biedend album, één van de beste Nick Cave-platen ooit.
https://www.nickcave.com/ghosteen/

Ghosteen bij V&V op zondag 20 oktober om 20u en vrijdag 25 oktober om 22u op Klara. Tune in Joh!

In de loop van veertig jaar heeft Nick Cave zich een eigen route gehakt door het woud van de popmuziek. Hij wandelde van woeste punk naar knoestige blues en dramatische ballades om via gedisciplineerde rock weer bij beschaafde blues uit te komen, maar nu is hij op een open plek in het bos aanbeland, waar hij nog niet eerder is geweest. Bij muziek die geen drums meer nodig heeft en nauwelijks nog gitaar. Muziek die drijft op trage dosering. Waar een sacrale sfeer wordt opgewekt door middel van glazige strijkers, synthetische rillingen en engelachtige koorzang. Zwaarmoedig en gewijd, zo klinkt zijn zeventiende album, Ghosteen, met dank aan geluidsmagiër Warren Ellis. "Als mens zijn we vooral eindeloos kwetsbaar", vertelt Nick ons op deze plaat, "als vuurvliegjes in de knuist van een kleine jongen".

Valckenaers & Vanhoudt

Gerrit Valckenaers en Bart Vanhoudt gaan iedere zondag om 20u op zoek naar pure schoonheid in grensverleggende muziek van vroeger en nu. Met verrassende zijsprongen en onverwachte combinaties, met nieuwe geluiden en boeiende schemerzones. En op vrijdagavond volgt om 22u een herkansing voor wie dat zou hebben gemist.

Presentatie: Bart Vanhoudt

Samenstelling: Gerrit Valckenaers

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via vv@klara.be

Elke zondag van 20 tot 22 uur, en in herkansing op vrijdag van 22 uur tot middernacht op Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 2 weken lang te herbeluisteren via de site en de app.