Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Godsdiensten die Europa hebben veranderd: het Lutheranisme

Godsdiensten die Europa hebben veranderd: het LutheranismeBlijf verwonderd!

Trio duikt op 11 februari de geschiedenis en het heden in met de calvinistische historicus, dominee en Bachkenner Dick Wursten en met liturgie- en sacramentstheoloog Joris Geldhof (KUL).
Luther en zijn 95 stellingen

Luther en zijn 95 stellingen

Op zaterdag 11 februari gaat het in Trio over 500 jaar Lutheranisme. Een half millenium geleden kwam de Augustijner monnik Maarten Luther met zijn 95 stellingen tegen de aflatenhandel. Hij wou de corrupte katholieke kerk hervormen, maar daar had die kerk geen oren naar. Zo ontstond een christengeloof, dat Sünde, Buss und Reu, het lijden van Christus, de brieven van Paulus, het Evangelie en de retorische kracht van de predikant (én de kerkmuziek!) centraal stelde. Werner Trio vraagt aan sacramenteel theoloog Joris Geldhof (KUL) en dominee, historicus en theoloog Dick Wursten naar de betekenis van het Lutheranisme, toen en nu. In Duitsland pleit communicatiefilosoof Norbert Bolz voor een terugkeer naar Luther. Hoe dat zo?

Trio

Werner Trio ging tot de zomer van 2018 in trio met twee gasten over wat goed of fout loopt en beter kan in de wereld van vandaag. Vanaf september 2018 verschoof Werner Trio naar de vrijdagavond en ging het programma 'Vrijdag' van start.

Presentatie: Werner Trio

Samenstelling: Marc Vandemoortele en Werner Trio

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via trio@klara.be

Een aantal afleveringen van Trio kan nog steeds gedownload worden als podcast.