Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Graindelavoix maakt muziek bij tentoonstelling Mayer van den Bergh

Graindelavoix maakt muziek bij tentoonstelling Mayer van den BerghKunst & Cultuur

In juni opent in het Antwerpse Museum Mayer van den Bergh de tentoonstelling 'Goddelijke interieurs. Stap binnen in kerken uit de tijd van Rubens'. Speciaal bij deze tentoonstelling maakt het ensemble Graindelavoix een soundtrack met muziek die in de 16e en 17e eeuw in deze kerken geklonken zou kunnen hebben.
interieur van de Carolus Borromeuskerk in Antwerpen

interieur van de Carolus Borromeuskerk in Antwerpen

Op de tentoonstelling zullen vooral schilderijen te zien zijn die interieurs tonen van kerken. Vaak bestaande Antwerpse kerken, sommigen reeds afgebroken en sommigen volledig fictief.

Björn Schmelzer, bezieler van Graindelavoix, legde vanmorgen in Espresso uit dat er vaak zingende of musicerende mensen op de schilderijen te zien zijn. Daarom was het voor hen een boeiend onderzoek naar welke muziek zou kunnen geklonken hebben in deze kerken. En daarbij kwam hij terecht bij componisten wiens muziek soms nog nooit is opgenomen, maar die absoluut het ontdekken waard is.

Deze muziek zal te horen zijn bij een bezoek aan de tentoonstelling, maar de CD maakt ook deel uit van de catalogus.

Meer informatie vindt u op de website van het Museum Mayer van den Bergh: www.museummayervandenbergh.be .

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft. 

Presentatie: Cara Van der Auwera / Sieglinde Michiel

Samenstelling: Els Van Hoof

Contact: espresso@klara.be