Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Groot werk van Tom Liekens op de Gentse Feesten

Groot werk van Tom Liekens op de Gentse FeestenKunst & Cultuur

Kunstenaar Tom Liekens maakte de afgelopen jaren enkele monumentale doeken, onder meer voor theatervoorstellingen. Die stelt hij 10 dagen lang tentoon tijdens de Gentse Feesten op een unieke locatie: het 13e eeuwse Geeraard de Duivelsteen in het centrum. Het intrigerende kasteel is zelden open voor publiek en de expo is een rustpunt in het drukke feestgewoel, maar het zijn toch vooral de kunstwerken zelf die indruk maken. Tom Liekens was vanmorgen te gast in Espresso.
Tom Liekens zittend op zijn werk 'Vanitas'© Diego Franssens

'Vanitas' van Tom Liekens

Kunstenaar Tom Liekens (°1977) bekleedt een volstrekt eigen positie in het Belgische kunstlandschap. Zowel zijn onderwerpen als de manier waarop hij deze uitwerkt in monumentale schilderijen en collages maken hem tot één van de meest originele schilders van zijn generatie. Hij is gefascineerd door de weinig realistische wijze waarop fauna en flora worden voorgesteld op schilderijen, in sprookjes of in films.
Het Geeraard de Duivelsteen dankt zijn naam aan zijn 13de eeuwse bewoner , Ridder Gheeraert van Ghent, bijgenaamd de Duivel. Het indrukwekkende gebouw met zijn hoge binnenmuren is de gedroomde locatie voor een tentoonstelling van Tom Liekens. In de historische zalen toont hij naast een selectie van oudere en recente grote schilderijen ook voor het eerst drie gigantische theaterdoeken van wel 8 bij 12m!

De tentoonstelling loopt nog t.e.m. 28 juli, meer info vindt u hier.

Tom Liekens over zijn tentoonstelling op de Gentse Feesten

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Ilya Lisser / Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur en in het weekend van 07 tot 10 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.