Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Grote BAFTA-winnaar: I May Destroy You

Grote BAFTA-winnaar: I May Destroy YouKunst & Cultuur

De BAFTA's bekronen Michaela Coel als schrijfster, regisseur en actrice van "I may destroy you". En zo is de reeks van BBC en HBO de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de BAFTA Television Awards, de belangrijkste televisieprijzen in het Verenigd Koninkrijk. De serie won in totaal vijf beeldjes. Beluister hier de recensie van Lieven Trio!
© HBO

I May Destroy You

Arabella is een grappige vrouw van rond de dertig en een echte levensgenieter. Nadat ze bekend werd op Twitter, bracht ze een boek uit. Nu is ze bezig met haar tweede, maar dat verloopt wat stroef. De nacht voor haar deadline besluit ze om met haar vrienden op café te gaan. Daar doet iemand iets in haar drankje en wordt ze verkracht. De volgende dag herinnert ze zich weinig en geleidelijk aan moet ze de nacht reconstrueren en het trauma verwerken.

Filmmaakster Michaela Coel, die ook de hoofdrol speelt in de serie, haalde inspiratie bij haar eigen leven. De Londense maakte namelijk precies hetzelfde mee. Volgens filmkenner Lieven Trio is I May Destroy You echt een serie van het post-#MeToo-tijdperk. “Dit gaat over onderwerpen die tot een paar jaar geleden veel minder aandacht kregen, bijvoorbeeld de grens tussen vrijwillige seks en verkrachting, die niet altijd duidelijk is. Ook thema’s als victim blaming en het belang van goede opvang voor slachtoffers van seksueel geweld komen aan bod.”

Ondanks het ernstige thema, zit er veel humor in de reeks. Dit is qua toon een zeer geslaagde evenwichtsoefening.
Lieven Trio

Volgens Trio zitten er heel pakkende en schokkende momenten in de serie, maar heeft Coel wel een bijzondere toon gevonden om die aan te brengen. “Er zit heel veel humor in de serie. Je wordt er soms echt vrolijk van en het zijn heel fijne personages. Ook de muziek is geweldig.”

I May Destroy You, een reeks van BBC en HBO, is nu bij ons te zien op Telenet Play.

Lieven Trio over I May Destroy You

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris/ Joris Preckler

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.