Ga naar de inhoudLuister live op radioplus
Grote Van Eyck-expo sluit definitief

Grote Van Eyck-expo sluit definitief Kunst & Cultuur

De prestigieuze overzichtstentoonstelling over de middeleeuwse schilder Jan Van Eyck in het Museum voor Schone Kunsten in Gent stopt dan toch definitief. Even was nog sprake van een verlenging maar die mogelijkheid achtte de schepen niet haalbaar.
© VRT rr

Van Eyck. Een optische revolutie

De grote tentoonstelling “Van Eyck. Een optische revolutie” sluit definitief de deuren. Dat maakte de Gentse schepen van cultuur Sami Souguir bekend. De tentoonstelling zou oorspronkelijk tot eind april openblijven maar omwille van de verlengde corona-maatregelen is dit onmogelijk geworden.

Ook een afgeslankte versie met minder kunstwerken werd onderzocht maar die piste werd verlaten. De panelen, miniaturen en wandtapijten komen van over de hele wereld en de meeste mogen zelfs niet langer tentoongesteld worden omdat ze te fragiel en kwetsbaar zijn, onder andere voor licht en te hoge temperaturen. De cultuurschepen benadrukte dat een gesloten tentoonstelling ook nog altijd lopende kosten heeft zoals onderhoud, verzekering en natuurlijk ook beveiliging. 

Er werden meer dan 270.000 tickets verkocht en bijna 130.000 mensen konden de kunstwerken zien. Als u nog tickets heeft, worden die terug betaald. U hoeft daarvoor zelf geen contact op te nemen met het museum.

Meer informatie vindt u op de site van MSK Gent.

Espresso

Espresso, uw ochtendradio met pit! Ontwaak met rustige muziek, blijf op de hoogte van het culturele leven in Vlaanderen en ontdek wat Klara vandaag voor u in petto heeft.

Presentatie: Clara De Decker / Greet Samyn

Samenstelling: Vincent Goris

Contact: via de reageerknop in de Klara-app of via espresso@klara.be

Elke weekdag van 06 tot 09 uur via Klara, klara.be en de Klara-app.
Nadien is de uitzending nog 24 uur lang te herbeluisteren via de site en de app.